Ακτινολογικό

Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα. Εισήχθην στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1993 και αποφοίτησα το 1999. Υπηρέτησα το αγροτικό στο Νοσοκομείο Τριπόλεως και στο Κ.Υ Τροπαίων. Κατά τα έτη 2002 εώς 2007 έλαβα την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Περιφερικού Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», με ενεργό συμμετοχή στις γενικές εφημερίες του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος Υπερήχων και Αξονικού τομογράφου.

Κατά το διάστημα της ειδικότητας έχω εκπαιδευτεί στη Μαγνητική Τομογραφία, στο Π.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς» με διευθυντή τον κ. Χ.Δρόσο, στην Ψηφιακή Αγγειογραφία, στο Π.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς»  με διευθυντή τον κ. Β.Γεωργούντζο, στο Τμήμα Υπερήχων του  Π.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς» με διευθυντή τον κ. Μ. Τσουρούλα, καθώς και στο τμήμα Παιδιατρικού Υπερήχου του Νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία».

Από 11/2004 – 5/2006 έχω εκπαιδευτεί στο Ακτινολογικό τμήμα και τμήμα υπερήχων του ιδιωτικού ιατρείου του κ. Α. Παπανικολάου με πληθώρα παιδιατρικών περιστατικών.

Από το 2007 εώς και σήμερα εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης  στο Τμήμα Υπερήχων του Νοσοκομείου Υγεία.

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο με το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα υπερήχων General electric Logic 6, καθώς και με τον φορητό υπερηχογράφο VIVID-I, για την αξιόπιστη τέλεση εξετάσεων κατ’οίκον.

  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το υπερηχογράφημα είναι μια ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση, η οποία προσφέρει απεικόνιση διαφόρων οργάνων του σώματος. Εφαρμόζεται ευρύτατα στη σύγχρονη ιατρική και σε όλες τις ειδικότητες. Είναι αβλαβής για τα όργανα, δεδομένου ότι οι υπέρηχοι είναι ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Η κεφαλή του υπερήχου (ηχοβολέας), εκπέμπει ήχους και συλλέγει την αντανάκλασή τους από το εσωτερικό του σώματος. Η εξέταση μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, χωρίς να προκαλέσει παρενέργειες, ενώ ανάλογα με την περιοχή του σώματος που εξετάζεται, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί ηχοβολείς (κεφαλές υπερήχου). Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το υπερηχογράφημα, αντίθετα από ότι ισχύει για άλλες διαγνωστικές μεθόδους είναι εξέταση με υψηλό βαθμό υποκειμενικότητας και η σωστή διάγνωση εξαρτάται κατά πολύ από την κατάρτιση και την εμπειρία του ιατρού.